Sól Sante i cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy nierafinowany „Demerara” – słodka przyjemność
- W Bistro Sante stosujemy wyłącznie cukier trzcinowy nierafinowany Demerara. Dlaczego? Bo dbamy o szczegóły, które czynią różnicę! Cukier trzcinowy właściwości smakowe zawdzięcza naturalnej zawartości melasy z trzciny cukrowej, która nadaje mu jasnobrązową barwę i delikatnie karmelowy smak.
- Kawa cappuccino, caffe latte? A może herbata czarna z płatkami bławatka? Subtelny smak lekko wilgotnych kryształków komponuje się idealnie z kawą i herbatą, wydobywając z nich pełnię aromatu.
- Aromat cukru trzcinowego znakomicie współgra z zapachem kakao, wanilii i cynamonu. Smakowite domowe ciasto, wykwintny sos, a może subtelny dodatek do mięsa? Z naszym cukrem trzcinowym wszystkie zyskują głębię smaku! Spróbuj!
Zdrowie w solniczce – sól z potasem!
- W każdej solniczce w Bistro Sante stoi sól o obniżonej zawartości sodu z dodatkiem potasu i magnezem, którą firma Sante stworzyła w trosce o układ krążenia. Przygotowując potrawy, również używamy wyłącznie tej soli.
- Solimy mądrze! Sól Sante zawiera 15% potasu, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
- Obniżona zawartość sodu o 30% i dodatek potasu 15% zapewniają idealną równowagę sodowo‑potasową w organizmie i jego prawidłowe nawodnienie.
- Nasza sól morska jest źródłem naturalnego magnezu, który pomaga niwelować znużenie i zmęczenie.
- Wzbogacona jodem, który pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy, przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego i wspiera funkcjonowanie układu nerwowego.
- To sól bez sztucznego antyzbrylacza (E536 – żelazocyjanek potasu), a mimo to sypka! Funkcję antyzbrylacza pełni naturalny magnez.
Soląc, dbasz o swoje zdrowie!